tiistai 25. joulukuuta 2012

Ihana Reykjavik

Kävin Reykjavikissa tammikuussa 2010 ja ihastuin paikkaan sydänjuuriani myöten. Erityisesti Islannin luonto on sanoinkuvaamattoman kaunis ja erityinen. Ensimmäisen vierailun jälkeen päätin, että Islantiin on päästävä uudelleen ja nyt se hetki on sitten vihdoin koittanut. Pienen Ranska-Islanti-maaottelun jälkeen päätin ostaa itselleni joululahjaksi Reykjavikin matkan maaliskuulle. Islantiin kannattaisi tosin mennä kesällä, mutta tulevalle vuodelle on jo niin paljon matkasuunnitelmia, että maaliskuu oli tällä erää ainoa vaihtoehto.

Kysessä on vain viikonlopun mittainen matka eli aikaa on rajallisesti. Tärkeintä on päästä päiväksi lillumaan Blue Lagooniin, se vaan on niin mieletön paikka karuine maisemineen ja maitomaisine vesineen. Nyt pitää ehdottomasti muistaa varata hieronta ja hoitoja ennakkoon. Viimeksi yritin varata niitä paikan päällä, mutta ovat niin suosittuja, että ei onnistunut millään. Tämä virhe ei nyt toistu, vaan tavoitteena on palata Lagoonista uudistuneena ja virkistyneenä:-)


Blue Lagoonissa tammikuussa 2010.

Toinen ehdoton juttu Islannissa on valaanliha. Vaikea sanoa, mikä olisi parempaa kuin raaka valaanliha dipattuna soijaan. Viimeksi Reykjavikin keskustasta löytyi viehättävä pikkuravintola, joka tätä herkkua tarjosi, sopii toivoa että se on edelleen toiminnassa. Muista ravintoloista ei nimittäin valasta saanut.


Myrskyssä Gullfossin vesiputouksella.

Viimeksi kävin kaikkien Islannin matkaajien must kierroksella eli Golden Circle -retkellä. Vesiputous ja geysir olivat upeita ikävästä säästä huolimatta. Tällä kertaa ajattelin, että toisen päivän voisi viettää ratsastaen. Päivän issikkaretki jäätiköllä on siis harkinnan alla.

Löysin meille myös tosi mukavan näköisen majapaikan. Keskustassa sijaitseva Apartment K on design-hotelli, joka koostuu erilaisista, erikoisesti sisustetuista huoneistoista. Se tarjoaa "asu kuin paikallinen" -tyyppistä majoitusta, joka sopii minulle erittäin hyvin.


Hauska värimaailma Apartment K:ssa.

Valokuvausharrastus on kehittynyt siihen pisteeseen, että odotan aivan älyttömästi sitä, että pääsen kuvaamaan Islannin upeita maisemia. Maaliskuussa valon määrä on vielä vähäinen, mutta pitää käyttää valoisa aika sitäkin tehokkaamin hyväkseen. Eli maaliskuuta odotellaan....

Reykjavikin matkavinkkejä:


Kodin kuvalehti, Menovinkit Reykjavikissa
MTV3, Rento päivä Reykjavikissa
Turun Sanomat, Kylä keskellä kaupunkia

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Löysin blogisi googlettaessani tietoja Reykjavikista. Olisin kiinnostunut kuulemaan lisää tuosta hotellista. Minkä huoneen varasit? Olitko tyytyväinen majoitukseen? Kiitos jos viitsit vastata :)

    VastaaPoista
  2. Moi ja anteeksi pitkä vastausaika. Olen ollut junailemasss Trans-Siperiaa pitkin. Varasin huoneen Booking.comin kautta. En osaa tarkasti sanoa, mikä huone oli kysessä, mutta se sijatsi samassa rakenuksessa kuin hotellin respa. Huoneistot on kivasti sisustettu ja sijainti on aivan loistava. Miikkaa tuli siitä, että säilytystilaa on vähän ja naapurin metelit kuuluu seinän läpi. Mutta menisin kyllä uudestaakin.

    VastaaPoista