perjantai 2. maaliskuuta 2012

One night in Tallinn

Moni on kysellyt, miten se One night in Bangkokissa oikein menikään. Niin oli hurjaa, että ei siitä sen enempää, mutta Tallinnasta muutama sananen:-) Jokaisella on Tallinnasta niin paljon omakohtaisia kokemuksia, että mitään perinteistä "tee näitä Tallinnassa" kirjoitusta ei ole tarkoitus tehdä. Satuin vaan kokeilemaan sellaista majoitusta, että arvelin vinkata tästä jos joku kaipaa vaihtoehtoa perinteiselle hotellille.

To Tallinn.

Heti ensimmäisenä työpäivänä iski Tallinnan matkan eteen. Siispä perinteisesti ryhdyin etsimään Booking.comista majoitusvaihtoehtoja. Tarkoitus oli ottaa joku ihan tavallinen hotelli, mutta jotenkin silmiin sattui viehättäviä kuvia rustiikkisesti sisustetusta huoneistosta. Kun hintakin oli varsin kohtuullinen ja sijainti loistava, niin päädyin kokeilemaan Old House Apartments -nimistä majoitusyritystä. Vasta myöhemmin selvisi, että yritys tarjoaa majoitusta asuntojen lisäksi myös hostellissa ja vierastalossa.


Old House Apartmentsin respa sijaitsee aivan Gallo Neron vieressä.

Todettakoon heti kärkeen, että kiireisen matkailijan vaihtoehto tämä majoitus ei ole, mutta sopii varmasti erittäin hyvin kiireettömään lomatunnelmaan. Hotellin respa on Rataskaevulla ja itse huoneisto löytyy muutaman minuutin kävelymatkan päästä osoitteesta Vene 10 eli ihan Raatihuoneentorin vierestä. Vinkkinä voisi mainita, että hotellin respan vieressä sijaitsee viehättävä italialainen Gallo Nero -ravintola, jossa kannattaa ehdottomasti poiketa, varsinkin jos on italialaisten viinien, kinkkujen ja juustojen ystävä.


Gallo Neron herkkulautanen.

Ensi vaikutelma ei ehkä antanut ihan parasta kuvaa majoituksesta, mutta vankka kokemus Venäjän matkailusta takasi sen, että ei se myöskään erityisesti hätkähdyttänyt. Sisäänkäynti löytyi portin takaa, pihan perältä, ja porraskäytävä oli sanalla sanoen karu. Mutta asunnon oven takaa ilmestyi varsin viehättävä yllätys.


Vene 10 rappukäytävä. Varsin taiteellinen vaikutelma.

Huoneisto oli kooltaan varmasti ainakin 50 neliötä; iso tupakeittiö, makuuhuone ja jopa sauna. Ja sisustus oli aivan yhtä viehättävän rustiikkista kuin kuvissakin. Huoneistossa oli myös ilmainen nettiyhteys ja varustelutaso oli kaikkiaan varsin hyvä, löytyi kuivaajaa, suoristinrautaa, kiharrinta, taapotskeja sun muuta tarpeellista.


Kylpyhuone
Ruokailutila 
Keittiö

Aamupalan voi tilata kympillä per henkilö ja se nautiskelleen respan viereisessä kahvilassa eli pieni happihyppely on luvassa aamulla, ellei sitten halua laittaa itse aamiasta omassa keittiössä. Keittiö on kyllä niin hyvin varusteltu, että siellä syntyy aamupalakin mallikkaasti. Me olimme varanneet aamiaisen ennakkoon, joten aamulenkin jälkeen päädyimme oikein viehättävään kahvilaan nautiskelemaan munakasta, kahvia ja voileipiä.


Aamupalalla.

Ylipäänsä on pakko todeta, että Tallinna on todella viehättävä kaupunki. Erityisesti pidän pienistä viehättävistä, ainutlaatuisista kahviloista. Ei ole ABC:tä tai Subwayta tarjolla vaan pieteelillä toteutettuja, viihtymiseen tarkoitettuja ihmisten olohuoneita. Harvassa paikassa olen törmännyt niin viehättäviin paikkoihin kuin Tallinnassa.


Kahviloiden ikkunapenkit käytetään myös tehokkaasti hyväksi.

Toinen asia mistä pidän Tallinnassa on vanhan kaupungin kauppojen ja ravintoloiden opasteet. Asiat voi kertoa niin monella tavalla, ja Tallinnassa osataan tehdä opastus erittäin viehättävällä tavalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti