perjantai 9. maaliskuuta 2012

Näyttävästi Pietarissa


Tällä kertaa oli sitten vähän erilainen Pietarin reissu. Lähdettiin reippaasti testaamaan kuinka onnistuu suora kuluttajamarkkinointi Pietarissa, Stockmannilla. Paikka olikin loistava ja Stockmannin asiakaskunta meille sopivaa kohderyhmää. Kaksi päivää seisottiin Stockkan aulassa ja kerrottiin ilosanomaa Savonlinnan seudusta, Oopperajuhlat viestin kirkkaimpana kärkenä. Päiviin sisältyi upeita oopperaesityksiä, jotka saivat koko Stockmannin seisahtumaan. Aika huikea fiilis muuten, melkein kyynel valahti silmään kun Aino Ackte päästeli ilmoille sulosäveliä ja ihmiset huusivat bravoota.

Aino Ackte ihastutti Pietarissa.

Erityisen mielenkiintoista oli kuunnella pietarilaisten kommentteja Savonlinnasta. Ehkä puolet standille pysähtyneistä tunsi Savonlinnan, toinen puoli ei ollut kuullutkaan. Olavinlinnan sijainnista heitettiin villejä veikkauksia; sijaitseeko Saksassa vai jossain Baltiassa vai mahtaako olla se Helsingin linna? Yhtä kaikki, Olavinlinnan vetovoima on hyvä.


Savonlinna, Olavinlinna, Punkaharju....

Mutta se täytyy kyllä sanoa, että ei ole ihan kevyttä hommaa seisoa koko päivää tavaratalon aulassa ja höpöttää vieraalla kielellä ihmisten kanssa. Illan viimeisinä tunteina alkoi jo tuntua, että suusta ei tule enää yhtään järkevää sanaa. Välillä unohti jopa kesken virkkeen mitä oli sanomassa. Mutta kaikkiaan hauska kokemus, ja ennen kaikkea saimme erittäin tärkeätä markkinatietoa suoraan kuluttajilta. Ja Naistenpäivä, tuo venäläisen kulttuurin lahja muulle maailmalle, antoi ihan omanlaisensa säväyksen tapahtumaan.


Jokainen nainen on ruusun arvoinen.

Vapaa-aika jäi tällä kertaa aivan minimaaliseksi kun Stockmann avattiin aamulla kello kymmenen ja suljettiin vasta yhdeltätoista. Minä tosin häippäsin kumpanakin iltana jo kahdeksan jälkeen, mutta siinä vaiheessa ei jaksanut enää tehdä muuta kuin käydä syömässä ja kuukahtaa nukkumaan.


Kaunis Hotel Martin. 

Olin ensimmäistä kertaa uudessa pienessä design-hotellissa nimeltään Hotel Martin. Jos suuret persoonattomat hotellit alkavat kyllästyttää, suosittelen kokeilemaan Martinia. Sijainti on aivan loistava, noin sata metria Nevskille ja Majakovskajan metroasemalle. Itse hotelli on tosi viehättävästi sisustettu, löytyy vanhaa tiiltä ja kattokruunuja. Ja mikä parasta, aamiaisen saa samaan hintaan huoneeseen, pientä luksusta siis. Illalla täytetään kuponki, jossa valitaan mitä haluaa aamiaiseksi, ja samalla valitaan syökö aamiaisen ravintolassa vai omassa huoneessa. Ja minähän söin luonnollisesti vuoteessa, joka aamuJ


Naistenpäivä predinnerillä ruusun kera Жан Жак Руссо -ravintolassa.

Hotellin vieressä on pieni ranskalainen ravintola Jan Jak Russo. Ravintola tuntuu olevan todella suosittu, ja olen itse asiassa nähnyt suosituksiakin jossain lehdessä. Minusta ruoka oli ihan kohtuullisen hyvää, eivätkä hinnatkaan ole mahdottomia. Mutta ravintolassa oli niin paljon väkeä, että jouduimme tupakoitsijoiden puolelle, ja on varsin vastenmielistä syödä tupakansavussa. Mutta hauska pieni punainen ravintola.


Pienen pieni pääruoka Gustossa. Mahtavan hyvää, vaan mahdottoman vähän.

Kokonaan uusi tuttavuus oli italialainen Gusto ravintola. Tätä pitää ihan suositella lämpimästi. Palvelu on erittäin ystävällistä ja sisustus viehättävä. Alkupalaksi otimme italialaisen lautasen, jossa oli erilaisia makkaroita, artisokkaa, bruchettaa yms. Minä otin pääruuaksi vasikkaa, joka oli suussa sulavan hyvää. Seuralaisen pasta oli myös aivan loistavan makuinen, mutta annos oli niin pieni, että siitä seurasi jo pieni kriisinpoikanen.-) Mutta suosittelen, käykää ihmeessä jos italialainen ruoka on lähellä sydäntä. En löytänyt Guston nettisivuja, mutta ravintola sijaitsee Vanhan Nevskin poikkikadulla osoitteessa Ul. Degtyarnaya 1 A.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti