maanantai 12. toukokuuta 2014

Ihana pittoreski Cinque Terre

Ihan hirveä matkakuume taas. Paras lääke siihen on luonnollisesti matkustelu, mutta tänä vuonna on tullut jo reissattua sen verran, että otetaan käyttöön toiseksi paras lääke eli tulevan matkan suunnittelu. Törmäsin viime syksynä valokuvaan, joka oli otettu Cinque Terressä. Heti kun näin kuvan, päätin että tuonne on päästävä. Ja nyt puolen vuoden viiveellä ollaan siinä vaiheessa, että päätös Cinque Terreen lähtemisestä on tehty. Elokuuhun saakka on kuitenkin tätä unelmareissua odotettava.


Kukapa voisi vastustaa tällaista maisemaa?Miksi sinne Cinque Terreen sitten on päästävä? Valokuvien perusteella kyseessä on tavattoman viehättävä paikka pienine kylineen ja värikkäine tunnelmallisine taloineen ja maisemineen. Cinque Terre muodostuu viidestä pienestä kylästä, jotka pystyy kuulema kävelemään läpi viidessä tunnissa. Kylät ovat pohjoisesta etelään Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ja Riomaggiore.
Minä olen sydämeltäni pikkukaupungin tyttö ja tykkään matkustella pienissä viihtyisissä kylissä. Niissä on ihan oma hidas tunnelmansa ja niissä tunnen olevani kotonani. Voin siis jo nähdä sieluni silmin itseni siemailemassa punaviiniä ja herkuttelemassa merenelävillä jossain vuorenrinteen pienessä kuppilassa ja huokailemassa upeita maismia.
Cinque Terressä viehättää myös se, että kylästä toiseen voi patikoida. Ja kuulema myös meloa. Jos lomaan voi herkuttelun lisäksi yhdistää mukavaa liikuntaa upeissa maisemissa, niin eihän sen parempaa olekaan.

Tarkoitus on lentää Milanoon ja jatkaa siitä saman tien junalla Cinque Terreen. Majapaikaksi otetaan hyvin todennäköisesti joku noista keskimmäisistä kylistä, ehkä Vernazza, sieltä on sitten helppo tehdä päivän retkiä eri puolille aluetta.

Mukavaa tarinaa Cinque Terresta löytyy mm. "Reissusta ja ruokaa" -blogista. Ottaisin mieluusti vinkkejä hyvistä majapaikoista ja jutuista, joita tuolla alueella kannattaa ehdottomasti nähdä.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti