sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Matkalla Keniaan

Kenian matkaan on enää vajaa kuukausi aikaa. Olen usein sanonut, että matkan suunnittelu on jo sinällään iso ja hauska osa matkaa. Tälle kertaa suunnittelu on jostain syystä tuntunut jotenkin todella haasteelliselta. Ihan entiseen tapaan olen kysellyt FB:ssä kavereilta vinkkejä ja lukenut matkablogeja, mutta jotenkin en oikein vieläkään hahmota täysin minkälaiseen paikkaan ollaan menossa. Tämä pätee erityisesti matkan alkuosaan eli Nairobiin.


Lennämme siis Helsingistä Nairobiin ja olemme siellä pari yötä ennen kuin matkan mielenkiintoisin osio eli safari Masai Maraan alkaa. Olen käynyt läpi kymmenittäin hotelleja ja yrittänyt ymmärtää että missäpäin Nairobia on parasta yöpyä, jotta voi mahdollisimman kätevästi nähdä kaiken oleellisen. Tai no, ehkä ihan yhdessä päivässä ei nähdä suurkaupungista kaikkea oleellista, mutta kuitenkin tavoittaisi edes jotain aidosta Nairobi-hengestä.
Useamman Bookingissa vietetyn tovin jälkeen päädyimme sellaiseen hotelliin kuin Batians Peak Serviced Apartments, jolla on Booking.comissa tosi hyvät arviot. Ja täytyy kyllä sanoa, että Booking.com on kertakaikkisen hyvä apuri majoituspaikan valinnassa. Miten muuten uskaltaisi varata täysin tuntemattomasta paikasta majoituksen kuin muiden matkailijoiden kommentteja lukemalla. Minä luen aina kirjalliset kommentit ja teen päätöksen hotellista vasta sen jälkeen.

Nairobin osalta täytyy kyllä sanoa, että ei ole mitään ihmeempiä odotuksia. Yli kolmen miljoonana asukkaan kaupunki, joka on kuulema myös yksi Afrikan vaikutusvaltaisimmista kaupungeista, on varmasti täynnä kaikkea mielenkiintoista. Mennään kuitenkin fiilispohjalta ja tutustutaan siihen mitä eteen sattuu tulemaan.Ei ehkä olisi kannattanut käydä lukemassa ulkoministeriön matkustustiedotetta, jonka mukaan kaikki Nairobissa ja oikeastaan koko Keniassa on vaarallista. Vähän karrikoiden todettuna pimeällä ei kannata liikkua missään, eikä oikein päivälläkään, terroiskuja odotettavissa ja luultavasti kidnauppauskin lunnaineen voi tulla kysymykseen. Turvallisen Suomen näkökulmasta varmasti kaikki maailman kolkat ovat vaarallisia eli enpä usko että täällä on mitään sen ihmeempää odotettavissa, mutta viranomaisen kirjallisena varoituksena kaikki vaan kuulostaa hieman kammottavalta. Mutta emme anna sen missään nimessä haitata matkantekoa.

Safarille Masai MaraanMasai Maran kansallispuisto. Kuva saatu safaritoimistosta.

Nairobista suunnataan siis safarille Masai Maraan. Tämä on se suurin syy päästä Keniaan eli toiveissa on tietenkin Big Fiven bongaaminen. Oikean safarijärjestäjänkin löytäminen oli muuten melkoinen työ. Tai mistäs sitä tässä vaiheessa tietää onko valinta oikea vai väärä. Mutta ainakin TripAdvisorissa tämä järjestäjä oli saanut paljon kehua ja kaikki yhteydenotot sieltä päin ovat olleet tosi ystävällisiä ja ammattimaisia. Ja ollaan saatu heiltä paljon vinkkejä muuhunkin kuin itse safariin liittyen.

Marai Masan safarin yöpymispaikka. Kuva saatu Safaritoimistosta.

Rantalomailua Diani Beachilla


Safarilta siirrytään sitten junalla Mombasaan ja siitä suoraan Diani Beachille. Safaritoimiston Raphael kertoi, että juna saattaa olla jopa 12 tuntia myöhässä eli hän ei tätä kulkumuotoa suosittele. Me tykkäämme matkustaa junalla ja päätimme ottaa sen riskin että matka kestää vähän pidempään. Ei vaan voi vastustaa ajatusta kenialaisesta yöjunasta, jossa istutaan illallisella pitsiverhot tuulessa liehuen. Voihan se olla, että romanttishuuruiset haaveeni kokevat kolauksen, mutta toisaalta tällaiset paikalliset seikkailut ovat usein niitä matkan parhaita osia.

Diani Beach

Meillä ei ole matkoilla tapana viettää aikaa rannalla vaan mieluiten kolutaan erilaisia paikkoja. Tällä kertaa päätimme kuitenkin, että loikoillaan pari päivää Diani Beachillä ja ihan vaan rentoudutaan. Tai voihan siihen jotain sukellusta ja patikointia yhdistää, mutta ei mitään paineita kaikkien mahdollisten paikkojen katsomisesta. Mombasasta ollaan kuultu paljon hyvää ja paljon huonoa, mutta toki sielläkin pitää käväistä.
Sisäiset lennot arveluttaa


Mombasasta lennetään takaisin Nairobiin ja ollaan siellä vielä yksi yö ennen kotimatkaa. Sisäisten lentojen turvallisuus Keniassa on kuulema vähintäänkin arveluttava, mutta paluumatkaan ei ole oikeastaan mitään muuta järkevää vaihtoehtoa, ellei sitten halua istua autossa koko päivää. Mombasan ja Nairobin välinen matka on vähän alle 500 km, mutta tiet ovat niin huonossa kunnossa että matka kestää tosiaankin päivän.

Nyt pitäisi vielä hoitaa viisumi- ja rokotussasiat kuntoon ja sitten järjestelyt alkaisivat olla melko hyvällä mallilla. Enpä ole ikinä käyttänyt näin paljon aikaa matkan suunnitteluun ja varauksiin. Alan pikkuhiljaa taipumaan jopa siihen, että kun menee täysin tuntemattomaan paikkaan niin voisi olla järkevää käyttää ammattilaista apuna. Näin saisi varmasti matkasta enemmän irti. Vaan luultavasti olen taas unohtanut tämän seuraavaan matkaan mennessä :)

Todettakoon vielä lopuksi että olen positiivisesti yllättynyt kenialaisen asiakaspalvelun tasosta. Aivan jokaisesta paikasta on vastattu todella nopeasti ja ystävällisesti. Toivottavasti sama meno jatkuu paikan päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti