tiistai 1. toukokuuta 2012

Jethro Tull Modenassa

Se oli taas sellainen hetken mielijohde; sellaisestahan ne minulla tuppaa aina lähtemään. Muisteltiin yhtenä iltana miten Jethro Tullilla oli hienot keikat Pietarissa ja Helsingissä, ja päädyttiin jotenkin tukimaan Jethron keikkakalenteria. Hentona toiveena oli, että josko Hullu Huilumies esiintyisi kotikulmilla Skotlannissa, niin sinne suunnattaisi. No ei esiintynyt, mutta monessa muussa mielenkiintoisessa paikassa kyllä, ja yhtäkkiä todettiin, että kesäkuussa on päästävä Jethron Modenan keikalle.Modena ei herättänyt oikeastaan minkäänlaisia mielikuvia, ja taas joutui turvautumaan Googlen apuun. Pian selvisi, että ollaan Italiassa, Emilia-Romagnassa. Ja että Modena on kuuluisa mm. Ferrarin tehtaista ja Pavarotin syntymäpaikkana. Ja kulinaaripiireissa Modena tunnetaan myös balsamiviinietikasta ja on muutenkin oiva paikka herkuttelijalle. Siinähän sitä on riittävästi syitä lähteä Modenaan.

Modena.
Pienen selvittelyn jälkeen päädyttiin siihen, että lennetään Bolognaan, siitä on lyhyt matka siirtyä bussilla tai junalla Modenaan. Ja lopulta kävikin niin, että varattiin majoitus Bolognasta ja ollaan Modenassa vain keikan jälkeinen yö.

Bologna näyttää ihanan värikkäältä.
Rantapallon mukaan "Bologna on herkuttelijoiden paratiisi, sillä ruokakulttuuri on täällä vailla vertaa. Kaupunkia ei suotta kutsuta Italian ruokapääkaupungiksi." Muutahan sitä ei minun matkapäätöksen taakse tarvitakkaan. Tosin ei siitäkään haittaa ole, että Bologna on kuulema arkkitehtuuriltaan yksi Italian hienoimpia kaupunkeja, josta löytyy lukemattomia keskiaikaisia ja renessanssin ajan rakennuksia.

"Bologna is a culinary smorgasboard"

Mutta ruuasta vielä. Löysin Pinterestista ja sitä kautta eräästä blogista yllä olevan kuvan, jonka kuvatekstissä kerrotaan: "Bologna is the capital of the Emilia Romagna region, a culinary smorgasbord famous for being the birthplace of Parmigianno Reggiano cheese, prosciutto de Parma, ragu Bolognese, tortellini, balsamic vinegar de Modena, mortadella and Lambrusco sparkling wine. No wonder shopping at the markets is a head-spinning experience." Asiantuntijat ovat linjanneet, että yksi matkailun trendeistä on ruuan merkityksen kasvu matkailussa. Enpä voi paljon väittää vastaan:-)

Tässä vielä muutamia ihania fiiliskuvia Bolognasta:

Italialaista tunnelmaa...

Mehukkaita värejä.

Bolognassa on ollut aikoinaan paljon kanaaleja, nyt enää muutama. Onneksi löydettiin hotelli yhden varrelta.

Kuvat: Pinterest


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti