lauantai 12. tammikuuta 2013

Rentoutumista Saimaalla

Tänään tuli vietettyä niin ihana päivä Saimaalla, siis ihan kotona, että pisti ihan miettimään, mikä tekee talvilomasta ikimuistoisen tai minkälaista talvilomaa sitä oikeastaan haluaakaan viettää. Itse nautin eniten siitä, että saan hien pintaan esim. luistelemalla tai lumikenkäilemällä, sen jälkeen huljuun ja päälle oikein hyvää ruokaa. Siinä sitä unohtuu maalliset murheet ja mieli lepää. Tällainen talvilomaunelma on muuten toteutettavissa esim. omalla työpaikallani Punkaharjun Lomakeskuksessa.


Talvitunnelmaa Punkaharjulta.

Jos kaipaa paljon ihmisiä ympärilleen ja vauhdikasta menoa yötä päivää, niin silloin kannattaa suunnata Lappia kohden. Jos taas kaipaa lomaltaan rauhoittumista ja akkujen lataamista, niin silloin Punkaharju on varmasti oikea paikka. Talviurheilua voi harrastaa tosi helposti, sillä esim. luistelu- ja hiihtoreiteille pääsee Lomakeskuksen pihasta. Jo aikaisemmin mainittu, oma suosikkini lumikenkäily onnistuu myös, sillä lumikenkiä voi vuokrata tai lähteä vaikkapa opastetulle retkelle jos tuntuu, että oppaasta olisi iloa. On kerrassaan upeata kävellä lumikengillä pitkin henkeäsalpaavan kaunista Saimaata ja välillä piipahtaa tutustumaan upeaan harjumaisemaan. Tästä ei vaan voi olla nauttimatta.


Upea Saimaa.
Välillä voi vaikka heittäytyä selälleen ihailemaan taivasta.
Kyllä, hauskaa se on:-)

Kunnon ulkoilun kruunaa iltapäivä Saimaan huljupuistossa. Mikään ei ole niin rentouttavaa kuin istua lämpimässä huljussa tähtitaivaan alla ja nautiskella kuohuvaa. Oma ennätykseni huljussaistumisessa on kuusi tuntia, mutta kyllä tätä herkkua vähempikin riittää. Parissa tunnissa on jo niin rento fiilis, että ei meinaa muistaa kenenkä tyttö sitä oikein on:-)


Huljussa rentoutumassa.

Ja illan päätteeksi vielä sitä hyvää ruokaa. Ravintola Paviljongin keittiömestari Marko Huuhilo on sen sortin mestari, että ruokailusta nauttii varmasti. Markolla on sellaiset periaatteet, että hänen keittiössään ei käytetä lainkaan lisäaineita, ja lähiruokaa käytetään niin paljon kuin se vaan on mahdollista. Ja ruoka on niin hyvää, että oksat pois. Oma suosikkini on paistettu kuha ja tryffeliperunamuusi. Illallisen jälkeen voi vielä jatkaa istuskelua takkatulen ääressä joko Paviljongissa tai omassa mukavassa mökissä.


Mukavimmat majoitusvaihtoehdot ovat Hovi ja Aurinkorinteen uusi huvila.

Jos tämän retken jälkeen ei ole rentoutunut ja hyvä fiilis, niin sitten en kyllä osaa enää sanoa mikä auttaa:-)