lauantai 13. huhtikuuta 2013

Valmistautumista Trans-Siperialle

Nyt se alkaa iskeä satasella päälle, enää kaksi viikkoa lähtöön. Maailmaa on tullut kierrettyä sen verran, että ei luulisi ihmeemmin reissuunlähtö jännittävän, mutta jostain syystä alkaa pientä pintajännitystä iskemään kroppaan. Venäjä on kuitenkin maa, jossa voi sattua ihan mitä vaan. Niin hyvässä kuin pahassakin. Ja edessä on kaksi viikkoa junaemäntänä ja matkanjohtajana.

Nyt jännittää....

Liekö pintajännitys syynä siihen, että lippujen varaaminen ei ole mennyt ihan niinkuin Strömsössä. Eilen aloiteltiin siitä helpommasta päästä, eli varasin VR:ltä liput Vainikkalasta Moskovaan. Samantien kuin olin suorittanut maksun ja sain varausvahvistuksen sähköpostiin, tajusin että liput tuli varattua väärälle päivälle. Ja tietenkin vielä eiliselle päivälle, eli junaan joka oli jo lähtenyt liikkeelle. Niipä VR ei suostunut palauttamaan rahoja tai edes muuttamaan lippuja. Pikkasen alkoi jo verenpaine kohoamaan, mutta eipä auttanut muu kuin todeta, että sinne hupsahti 300 euroa. Lopulta saatiin tehtyä varaus ihan oikeaankin junaan.

Näillä mennään.

Seuraavaksi oli vuorossa liput Moskovasta Jekaterinburgiin. Olin löytänyt aikaisemmin kivan englanninkielisen palvelun, josta lippujen varaaminen tuntui helpolta. Päätin kuitenkin käydä tarkistamassa Venäjän rautateiden verkkokaupasta mikä on oikea hintataso. Onneksi kävin, sillä virallisilta sivuilta liput saa huomattavasti halvempaan hintaan. Sovitaan vaikka niin, että sain tällä tarkistuksella hyvitettyä nuo kahteen kertaan ostetut Vainikkala-Moskova-liput:-) Mutta ei tätäkään prosessia Strömsöön kaltaisesti loppuun saatu saatettua. Liput oli varattu ja tarkistettu, mutta kun tuli maksun aika, järjestelmä ilmoitti, että emme pysty vahvistamaan luottokorttiasi. No great, yritetäänpä myöhemmin uudestaan.

Ollaan päädytty siihen, että varataan junaliput vain Irkutskiin saakka, ja arvotaan sitten siellä kuinka monta päivää halutaan viettää Baikalilla ja mihin sieltä jatketaan. Ehkä Irkutskin asemalta on helpompi ostella lippuja kuin venäläisestä verkkokaupasta. Tai sitten ei....

Ja sitten majoituksen pariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti