lauantai 11. helmikuuta 2012

Kambodza mielessäin

Vielä kaksi päivää töitä ja sitten suunta kohta Kambodzaa, Siem Reapia. Valmistelut ovat jo toki kovassa vauhdissa; rokotukset laitettu kuntoon ja malaria-lääkitys hankittu apteekista. Maanantaina pitää vielä käydä yhdellä piikillä. Mainittakoon nyanssina, että kaikkiaan rokotukset ja lääkkeet tälle reissulle maksoivat noin kaksi kertaa sen summan, jonka olen laittanut viikon majoitukseen Siem Reapissa. Ja tämä siitäkin huolimatta, että meillä pitäisi olla ihan kohtuulinen majoitus.


Angkor Riviera -hotel

Viisumikin piti hankkia. Paljon Venäjällä reissaanneena sana viisumi alkaa aina aiheuttaa jonkinsortin ahdistusta. Kambodzalle täydet pisteet viisumin hankinnan helppoudesta. Kaikki hoitui kätevästi netissä, niin maksaminen, kuvan lähettäminen kuin muukin. Ja parin päivän päästä hakemuksen jättämisestä viisumi oli sähköpostissa.
Moni on kysellyt minulta mistä ihmeestä olen tällaisen lomapaikan keksinyt. Tähän on pakko tunnustaa, että olen mainonnan uhri. Minulle tulee Citydealin tarjouskirje, ja yhtenä aamuna tällaisessa kirjeessä luki, että nyt saisi tosi halvalla majoitusta Siem Reapista. Ei tullut ihan suoralta kädeltä mieleen missä tällainen paikka sijaitsee ja aloin tutkia asiaa tarkemmin. Kohde selvisi Kambodzaksi, ja kun minulla ei ollut selvää kuvaa Kambodzan tarjonnasta niin kävin hieman googlailemassa asiaa ja totesin samalta istumalta, että tännehän sitä on lähdettävä.
Laitoin saman tien viestin ystävälleni, kaikessa lyhykäisyydessään se kuului näin: "pitäiskö meidän kuule lähteä Kambodzaan?". Vastaus tuli hetken päästä: "pitäis". Ja näin oli matkapäätös tehty. Olen miettinyt tätä prosessia usein, sillä yritän työkseni vaikuttaa ihmisten matkustuspäätöksiin. Tilattujen tarjouskirjeiden vaikutus näyttäisi olevan suuri, vaikka loppujen lopuksi en edes tilannut majoitusta tämän tarjoajan kautta vaan saman majoituksen olisi saanut Booking.comista ihan samaan hintaan. Ja lopulta päädyttiin ihan toiseen hotelliinkin kun olimme tutustuneet paremmin paikkaan.
Erityisesti Siem Reapissa kiinnostaa Angkor Watin -temppelialue, kelluvat kylät, khmer-historia ja tietenkin yleinen elämänmeno, joka on taatusti erilaista kuin täällä kylmässä pohjolassa. Ruokakulttuuri kiinnostaa tietenkin, onhan hyvä ruoka onnistuneen loman edellytys. Erityisesti odotan kambodzalaista seisovaa pöytää, jossa on vain raakoja ruoka-aineita ja jokainen saa paistaa näitä herkkuja omassa pöydässä olevassa tulisijassa. Tästä kokemuksesta saattaa tulla parikin tarinaa...

Tässä vielä Flickristä kaivettuja tunnelmia Siem Reapista. Tämä tyttö lähtee nyt toviksi nauttimaan talvisesta Saimaasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti