sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Lumikenkäilemässä Rukalla, retki Riisitunturille

Lumikenkäily on ihan ehdoton suosikkini talvilajeista. Minusta on vaan tosi mahtavaa viilettää ympäri metsiä umpihangessa ja nauttia ihanasta talviluonnosta. Suureksi harmikseni Saimaan metsissä ei ole tänä talvena ollut niin paljon lunta, että olisi päässyt tätä suosikkilajia harrastamaan. Yhden kerran on tänä talvena ollut lumikengät jalassa, mutta silloinkin kuvattiin talvivideota ja kenkäilyä tuli harrastettua ehkä pari sataa metriä. Niinpä päätettiin, että on pakko päästä jonnekin pohjoiseen muutamaksi päiväksi kenkäilemään. Lopulta valinta kohdistui Rukaan.

Kansallispuistojen lumikenkäreitit on merkitty hyvin.Ensimmäinen lomapäivä valkeni sakean lumipyryn takaa. Ja niinhän siinä kävi, että lumipyry ei hellittänyt koko päivänä vaan lunta riitti ja riitti ja tuulikin oli välillä aika raakaa. Päätimme kuitenkin, että jos tänne saakka on tultu, niin ulos mennään ja niinpä suuntasimme Posiolle, Riistunturille.

Tauolla Riisin autiotuvalla.

Sakeasta lumipyrystä ja kovasta tuulesta huolimatta metsän siimeksessä oli aivan loistavan hyvä keli tarpoa. Siinä vaiheessa kun aloimme lähestyä Riisitunturin huippua, alkoi tuulikin hieman jo tuntua ikävältä. Mutta huipun jälkeen oli taas hyvä sukeltaa metsän suojiin. Kävimme vielä autiotuvalla hörppäämässä kahvit ja paistamassa makkarat ja parin tunnin lenkin jälkeen oli hyvä todeta, että tämä riittää lämmittelyksi, huomenna sitten pidempi matka, toivottavasti auringonpaisteessa.

Kahvila, herkkupuoti ja sisustusmyymälä ihastuttavassa paketissa.

Paluumatkalla poikkesimme vielä Korpihilla-nimisessä paikassa. Saimme vinkin tästä paikasta pari päivää aikaisemmin Kalajoella ja siitä innostuneena päätimme poiketa Korpihillassa, vaikka tuntuikin uskomattomalta, että paikka olisi auki kaameassa lumipyryssä, keskellä ei mitään. Mutta niinhän se vain oli, ja aivan uskomaton paikka onkin kyseessä. Ihastuttuva vanha talo täynnä ihania herkkuja ja kauniita tavaroita. Kokonaisuuteen kuuluu kahvila, herkkupuoti ja sisustusmyymälä.

Lämmin omenatorttu ja kuohuva kuusenkerkkäjuoma. Nam.

Valitsimme listalta kuohuvaa kuusenkerkkäjuomaa, josta Korpihilla tunnetaan, ja ihanat lämpimät omenatortut. Omistaja kertoi, että oli ottanut juuri tortun uunista, niin mitenkäs sellaista voisi vastustaa. Tuo kuohuva kuusenkerkkäjuoma oli ihan uusi tuttavuus ja aivan mahtava sellainen. Aivan kuin lasissa olisi ollut kultaa ja maku aivan mahtava. Kyseessä on siis alkoholiton juoma. Kuulimme omistajalta, että kuusenkerkkäjuomaa on myytävänä Stocmannilla ja monissa hienoissa ravintoloissa. Ja tietenkin täällä Korpihillassa. Onpahan vaan tosi viehättävä paikka, käykää ihmeessä jos liikutte Posion liepeillä. Ja maistakaa kuusenkerkkäjuomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti